Inqubator Leeuwarden: ook online dé broedplaats voor startups!

Leestijd: 2 minuten

Inqubator Leeuwarden is er voor schaalbare en innovatieve startups uit Friesland. Met hun team van enthousiaste professionals faciliteren en begeleiden ze startups. Ze bieden flexplekken en ruimtes waar startende ondernemers samen met gelijkgestemden aan hun bedrijf van de toekomst kunnen werken. Ook zorgt Inqubator Leeuwarden voor ondersteuning in de vorm van een-op-een coaching en maandelijkse intervisies. Daarnaast zorgen ze voor verbinding tussen de ondernemers en hun brede netwerk. Het doel? Dat de beginnende ondernemers zo snel mogelijk hun doelstellingen behalen. Dat ze aan dat doel mogen werken vanuit een van de mooiste en meest authentieke locaties in Leeuwarden: het monumentale pand de Kanselarij, is natuurlijk mooi meegenomen!

Verbinding via social media

“Content creëren op social media en het beheren is iets wat bij ons een ondergeschoven kindje was. Echter, erkennen wij wel het belang van de kracht van social media en vinden wij het belangrijk voor ons netwerk om ook online zichtbaar te zijn” aldus Lucas van der Meulen, projectmanager bij Inqubator Leeuwarden.

De juiste online zichtbaarheid is zeker voor de doelgroep van Inqubator, maar ook voor het contact met hun partners van enorm belang. Daarom zorgden wij ervoor dat de social media van Inqubator niet langer een ondergeschoven kindje was, maar de top van de klas! Echter gaan we zelfs een stapje verder: “Klant in Zicht ontzorgt ons niet alleen, maar denkt ook proactief mee op strategisch niveau én breder dan de content zelf. Daarnaast is de samenwerking en communicatie erg duidelijk, laagdrempelig en snel. Met één appje staat een/het spoedje online”, zo vertelt Lucas.

Dat social media voor verbinding met de doelgroep zorgt werd echter al bewezen in hoe de samenwerking tussen Klant in Zicht en Inqubator Leeuwarden tot stand kwam: “Wij waren naarstig op zoek naar elkaar en LinkedIn heeft ons gelukkig samengebracht!”

Van programma naar ecosysteem

Inqubator Leeuwarden was een van de eerste Klant in Zicht klanten. Destijds was Inqubator Leeuwarden een op zichzelf staand programma voor startende ondernemers. Inmiddels is het onderdeel van het Friese startup-ecosysteem ‘Sterk Fries Ondernemerschap’. Inmiddels verzorgen wij programmabreed de social media, fotografie en videografie. Dat wij in alle contentbehoeften kunnen voorzien is voor onze klanten vaak een belangrijk punt. Een team van experts met één duidelijk aanspreekpunt.

Het resultaat? Lucas geeft aan: “Het directe resultaat is het beste te duiden aan de hand van de groei in aanmeldingen voor startups die wij begeleiden en voor onze events. Zowel de regionale als de internationale! Daarnaast is het indirecte resultaat de versterking van ons netwerk.”

En nu door…

“Samenwerken met Klant in Zicht is ideaal voor organisaties die regelmatig content produceren maar geen communicatieafdeling/medewerker hebben, of de focus binnen de afdeling niet op social media hebben”, aldus Lucas. Daarom werkt de samenwerking met Inqubator Leeuwarden ook zo goed en er liggen nog hele mooie dingen in het verschiet de komende tijd!

Meer weten over deze case of benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Klik hier voor meer informatie over onze diensten!

Aan deze opdracht werkten

Douwe Anema

Douwe Anema

Copywriter

Wieger Stienstra

Wieger Stienstra

Fotograaf

Dennis van Mastrigt

Dennis van Mastrigt

Fotograaf

Skelte Anema

Skelte Anema

Projectregisseur

Dit artikel is geschreven door Douwe Anema. Douwe werkt als zelfstandig communicatiespecialist vanuit het Klant in Zicht netwerk. Bij Klant in Zicht geloven we niet in one-size-fits-all oplossingen. Daarom koppelen wij aan iedere communicatie-uitdaging de best passende expert. Ben je benieuwd wie het antwoord is op jouw communicatievraag? Neem dan nu vrijblijvend contact op!